Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

ESCAPE ROOM SOBRE «TIRANT LO BLANC»

Llengua catalana i literatura
Font de la imatge: Flickr. Autora: Ola Olsson. Knight's armor

Descripció

I si estiguéssim al 1490 i l'enemic t'hagués fet presoner al seu castell? I si l'única forma de fugir del teu captiveri fos resolent enigmes relacionats amb Tirant lo Blanc? I si acabessis de saber que només et queden 60 minuts abans que et vinguin a buscar per penjar-te a la forca?!

Si estàs interessat a trobar una proposta dinàmica i original sobre Tirant lo Blanc, que motivi l'alumnat a realitzar una lectura atenta i en profunditat de l'obra mentre aprenen a treballar en equip per sortir victoriosos del joc, aquesta és l'activitat que estaves buscant.T'interessa si busques...

 • -Que el teu alumnat se senti interpel·lat a realitzar una lectura atenta de l'obra.

  -Que la teva classe treballi en equip mitjançant una dinàmica de competició sana entre grups.

  -Que els/les participants retinguin a llarg termini els coneixements adquirits.

Està en la teva línia si creus...

 • -Que la gamificació és una forma de motivació efectiva per treballar amb l'alumnat de secundària.
 • -Que es positiu desplegar activitats vivencials al voltant de les lectures literàries clàssiques, per afavorir-ne la comprensió i la interiorització de conceptes clau.

Com ho farem?

Nosaltres ens encarreguem de tot: ens traslladarem a la vostra escola/institut, distribuirem les proves de l'«escape room» als espais prèviament acordats amb vosaltres i conduirem l'experiència durant els 90 minuts que duri la dinàmica.

L'únic requisit per poder realitzar amb èxit l'activitat és que els alumnes hagin llegit prèviament la selecció d'episodis amorosos de Tirant lo Blanc, seguint la tria feta pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya en la seva proposta de lectures obligatòries.

Hauran fet una lectura prou atenta del llibre de Joanot Martorell? Seran capaços de fugir de l'«escape room» abans que se'ls acabi el temps?

Detalls

L'activitat es realitzarà en el vostre centre. Poseu-vos en contacte per concretar data de realització.
Activitat pensada per a 3r i 4t d'ESO i Batxillerat

Horaris

La dinàmica de l'«escape room» té una durada de 60 minuts.

Preu

 • 380 euros per a un grup classe
 • 495 euros per a dos grups classe consecutius
 • 595 euros per a 3 grups classe consecutius

En algun cas, pot haver despeses de desplaçament addicionals.

*Consultar preu fora de la provincia de Barcelona.

  Notícies relacionades

  • ESOQüestions a tenir en compte quan gamifiques l' aula: tipus d'alumnat, tipus de personatges jugadors

   Qüestions a tenir en compte quan gamifiques l' aula: tipus d'alumnat, tipus de personatges jugadors


   En aquests moments en què a Flip estem immersos en el desenvolupament de jocs i estratègies de gamificació per a primària i secundària, ens ha semblat una bona idea compartir amb vosaltres algunes consideracions que acostumem a tenir en compte en la conceptualització de les propostes, esperant que puguin ajudar-vos com a docents quan us plantegeu a classe desenvolupar un joc. Si esteu de ple immersos en la gamificació, és possible que ja tingueu aquests coneixements assimilats. No obstant això, per aquells que us inicieu en el tema, ens sembla interessant anar-vos donant algunes pautes útils.

  • ESOLa gamificació a l’aula de secundària: aprenentatge actiu durant l’adolescència

   La gamificació a l’aula de secundària: aprenentatge actiu durant l’adolescència


   Quan parlem del concepte de la gamificació, entenem aquest com l’ús de la mecànica i dinàmiques pròpies del joc en entorns i espais on no s’hi duen a terme activitats lúdiques. És a dir, apliquem els avantatges del joc en entorns no lúdics per tal de potenciar aquells aspectes positius intrínsecs de tot procés de joc com són la motivació, la concentració, l’esforç per avançar en el procés, la col·laboració horitzontal entre els diferents membres participants i d’altres aspectes positius que es relacionen directament amb el joc.
  • ESOLearning by doing i life skills a les teves classes d'anglès de secundària

   Learning by doing i life skills a les teves classes d'anglès de secundària


   Life skills és el terme que s'utilitza en els països anglosaxons per referir-se a les habilitats que necessitem per viure una vida plena i assolir tot el nostre potencial. No hi ha una llista tancada i ordenada d'habilitats per a la vida. Certes habilitats poden ser més o menys rellevants per a una persona, depenent de les seves circumstàncies de vida, cultura, creences, edat, ubicació geogràfica, etc; però generalment es refereixen a qualsevol cosa, des de saber canviar un pneumàtic desinflat, fins a administrar un pressupost ajustat, passant per reaccionar correctament davant d'una situació inesperada, mostrar un bon desenvolupament d'habilitats socials ... La llista és interminable! No obstant això, tot i la manca de concreció d'aquestes habilitats, en els centres d'educació britànics les life skills són fonamentals i es tenen molt en compte en el dia a dia del desenvolupament dels estudiants a les aules. Així ens ho explica Monica Evason, la dinamitzadora de les nostres gimcanes en anglès ( preferim anomenar-les scavenger hunts) conceptualitzades per a alumnes de secundària.
A dalt